Els sindicats d’ensenyament finalitzen la tancada al Departament

Vuit representants han passat la nit a la seu en el marc de les protestes que tindran lloc avui arreu del territori sota el lema #DefensemLaPública


Vuit representants sindicals de CCOO, UGT, USTEC-STEs i ASPEPC-SPS s'han tancat a la seu del Departament d'Ensenyament, a la via Augusta, i hi han passat la nit. La tancada va començar ahir a la tarda i ha finalitzat aquest matí, després de la roda de premsa prevista de la Consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz.

En declaracions al social.cat, Ramon Font, portaveu d’USTEC-STEs ha explicat que l’acte de protesta conclou sense cap acord sobre la taula. “Això és una política molt poc negociadora, ja s’han tret la careta. Darrera la pell de xai hi havia el llop que esperàvem”, ha lamentat Font.  

La protesta s'emmarca en la convocatòria unitària que ha fet la comunitat educativa contra les polítiques de la conselleria, que culminarà aquest dimecres amb concetracions aquest dimecres  a la tarda a Tortosa, Barcelona, Tarragona, Girona, Manresa i Sabadell. A Lleida, on avui és festiu, la protesta serà demà.

Els sindicats denuncien que Ensenyament vol retirar el dret a la reducció de jornada als més grans de 55 anys mantenint el mateix sou, un benefici que aquest col·lectiu acabava de recuperar. Aquesta mesura afectaria 16.000 docents.

Reclamen també  el retorn a l’horari lectiu de 18 hores a Secundària i 23 a Primària, i la substitució de tot el personal des del primer dia de la baixa i des de l’1 de setembre. Tanmateix demanen que el Departament no tanqui cap aula de les escoles públiques i que en redueixi les ràtios, entre altres mesures.

“S’ha acabat. A Catalunya hi continua havent retallades i no estem disposats a passar per aquí”, ha advertit Xavier Massó, del Sindicat de Professors de Secundària ASPEPC-SPS, qui ha afegit que l’inici de curs serà “mogudet” i ha alertat que duran a terme accions “és contundents”, com aturades, el curs 2016-2017.

“Quan tornem a fer una vaga estarà ben preparada i serà per guanyar-la, per aconseguir els objectius, no perquè sigui un fet testimonial”, ha assegurat Ramon Font, d’USTEC-STEs.

L’educació a Catalunya, “ofegada”

D’acord amb l’informe de la Fundació d’Estudi d’Economia Aplicada (Fedea), “Sanitat, Educació i Protecció Social: Retallades durant la crisi”, Catalunya és la segona comunitat que més ha reduït la despesa en ensenyament des del 2011.

Laia Martí, de FETE-UGT, ha denunciat que les administracions estan “maltractant els docents i especialment els substituts i els interins” i que estant “ofegant els centres” de Catalunya, que és, ha assegurat, “la comunitat més castigada”.

Els sindicats denuncien en un manifest conjunt “la política continuista” de la nova consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz i asseguren que “no serveix per afrontar els problemes reals de l’educació”.

Les concentracions

Totes les concentracions excepte les de Tortosa i a Lleida, seran avui a les 6 de la tarda. A Tortosa, tindrà lloc avui a dos quarts de dues del migdia i a Lleida demà, a les 9 del matí.

Al següent mapa podeu consultar on es duran a terme les manifestacions, que es podran seguir per les xarxes socials amb l’etiqueta DefensemLaPública.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article